Slagharen

SP32-20130509-195416Gisteren zijn we in Attractiepark Slagharen geweest.
Het was er een mooie dag voor en het was toch bijna 30 jaar geleden dat ik er geweest was. En het geheel verraste me op een prettige wijze.  Het park is niet te groot en heeft tegenwoordig meer een western-style imago.  Terecht ook. Want de pony’s hebben terug hun intrede gedaan naar wat jaartjes van afwezigheid. Blij toe, want mijn herinnering van het park was als “Ponypark” Slagharen.
Ook stonden de zweefmolen (die maan) en de Looping Star (tegenwoordig “Thunder Loop” genoemd) nog in mijn geheugen gegrift. En de rest was eigenlijk allemaal nieuw voor me. Met als persoonlijk favoriet het mijn-treintje, ook al zal het er al even staan.
Natuurlijk zijn de attracties niet allemaal onbekend en kom je ze ook tegen in andere pretparken. Het waterorgel  gaf me een warm gevoel juist omdat deze gebaseerd leek te zijn op het oude waterorgel in de Efteling.
En met het einde van die zin heb je het toch over “de standaard” die ik gewend ben omdat ik er 30 kilometer vandaan woon. Met Kaatsheuvel is het niet te vergelijken, maar Slagharen is op de goede weg. Men is vernieuwend bezig, en is daarbij al een beetje teruggekeerd naar de basis : De nog altijd populaire pony-rit.
En men heeft er een onderscheidende slag in gevonden in vergelijking met bijvoorbeeld het relatief recentelijk geopende Plopsaland in de buurt -Coevorden ligt op 15 kilometer afstand-
Wat onze dag ook leuk maakte was het “Main Street” gedeelte.
Veel verschillende winkeltjes met voor mij nu een hoog “hebbe-ding” gehalte.  Ze wisten in elk geval het gemis wat ik ervaarde in de Disney Store goed te maken op een leuke en creatieve manier , want ondanks dat die dag ook super was ging ik met de speciale reden van een moederdag en een verjaardag in het verschiet, zonder succes naar Antwerpen…
Al met al het was een mooie, leuke vermoeiende dag.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *