Online Reputatie

SP32-20130511-095625Ik ben best wel open in mijn online reputatie maar nu schijnt er echt wat zand in de motor terecht te komen.
Lokaal krantje BN de Stem heeft een heuse eigen pagina gewijd aan een bekend ver familie-lid van me. Terecht, begrijp me goed, want zijn merits voor de wielersport zijn enorm,  maar ook funest voor mijn eigen online vindbaarheid omdat ik toevallig dezelfde achternaam draag.
Er rest me niets anders om linkjes uit te delen zodat je goed terecht komt bij de zoekterm die jij in Google hebt ingegeven.
Bovendien is de fotopagina die BN de Stem publiceert over Kees Pellenaars van een schoonheid waar je als wielerliefhebber enkel van kunt kwijlen.
Men heeft daarnaast ook nog artikelen over “100 jaar Den Pel”  en over het evenement wat dit in gang heeft gezet : De Reunie van oud renners Kees Pellenaars.
A
lle reden dus om je zondag, na je bezoek aan je moeder,  je om 15.00 uur te begeven naar zaal Marktzicht in Prinsenbeek. (Of neem je moeder mee ! Misschien slaat ze nog een leuke oud-wielrenner aan de haak met lekkere stevige kuitjes.)

Ben je meer van de moderne wielsport kan je het beste gaan naar het blog van Fred gaan, waar ook juweeltjes zijn te vinden over de oude tijd.

Over de aktie van BN de Stem ben ik minder tevreden omdat ze juist afgelopen week in pagina-grote waarschuwingen hebben lopen roepen dat men iets gaat doen aan het overnemen van artikelen. Wegener heeft de wettelijke bepalingen er op na geslagen en men mag nog maar 50 woorden uit een artikel gratis overnemen. Voor de rest dient men te dokken.  Wegener zal er wel een nieuw software-pakketje voor hebben aangeschaft om dit beleid te kunnen uitvoeren.
Ik begrijp het wel, omdat er toch mensen zijn die van die dagelijkse nieuwsvoorziening een boterhammetje willen smeren, maar het toepassen van dit stringente beleid  is uit dezelfde tijd als Kees Pellenaars. Ouder eigenlijk, want de auteurswet in Nederland stamt uit 1912…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *