3 nadelen van digitalisme

SP32-20130525-085145Ikzelf heb er ook last van.
Het even checken van  mijn telefoon met wat er in de rest van de wereld gebeurd als er even een stilte valt in een gesprek of op een feestje. Wellicht levert het een nieuw gespreksonderwerp op, maar in basis komt het er op neer dat ik mijn aandachtsspanne niet langer kan open houden dan een minuutje of vijf.
Vol enthousiasme vertel ik over mijn nieuwe telefoon, maar de nadelen aan de andere kant vergeet ik even te noemen :
1) de smartphone zorgt voor meer stress
2) de smartphone zorgt voor depressie, en bij jongeren voor slaapproblemen
3) de smartphone zorgt voor een kortere aandachtsperiode
Natuurlijk zijn er ook wel voordelen te noemen van het altijd beschikbaar zijn, maar zeg eens eerlijk : Wegen die op tegen de hierboven genoemde nadelen ?

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *