Galaxy S4 maar dan goedkoper

SP32-20130529-145436Het zou best allemaal wel eens snel afgelopen kunnen zijn met de Samsung S4, het laatste paradepaardje van de koreanen.
Het waarom is simpel : Mediatek heeft een concurerend chipje uitgebracht, de MT 6589.
En daarmee komt de taiwanese kloonkoning heel dicht bij de 14 Megapixel feature van de S4. Wat zo’n beetje de enige reden was om over te schakelen van de S3 naar de S4, de “Life Companion”.
Knappe consument die het verschil kan zien tussen 13 en 14 megapixel, en dus over een tijdje zal alibaba.com wel weer overladen worden met chinese aanbieders die het chipje gebruiken om een concurerend product aan te leveren waaraan je aan de buitenkant niet kan zien dat het geen originele Samsung S4 is, en het wel verkopen als zodanig maar dan voor minder.
Het doet me een beetje denken aan de strijd die nog alijd woedt tussen AMD en Intel, beiden hebben hun voors en tegens maar als we het over prestaties gaan hebben zijn de verschillen af en toe verrassend.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *