De 4 daagse is voorbij !

SP32-20130606-223147De  avondvierdaagse zit erop in Breda. Hoera ! Vanavond verdienen de deelnemers vrijwel allemaal een lekker voetenbadje. En ook de ondersteuners want hoe raar het ook klinkt : het wandelevenement heeft best wel een impact op ons gezinnetje. En ik denk dat dat ook geldt voor eenieder die meeloopt.
We hebben het ervoor over want de sociale contacten die het oplevert zijn altijd positief, en Fleur vind lopen met haar vriendinnetjes gewoon een leuke bezigheid. Het is meer een verlengd sociaal gebeuren van het schoolplein, want als we zeggen “We gaan fijn een stukje lopen.” wordt er toch al gauw een alternatief gezocht in step of fiets door onze jongedame.
Daarnaast is het net de tijd tussen thuiskomen van het werk en eten voor me als de groep begint te lopen . Dus is het Marloes die de begeleiding verzorgt zodat ik nog een magnetron-opgewarmd prakkie naar binnen kan schuiven. Dus als ze tegen mij zeggen : “Lopen is gezond” dan denk ik er altijd maar bij “Niet voor de begeleiding…”
Ik vind het een stressvolle tijd maar dat komt omdat ikzelf een gewoontedier ben. Ik hou niet zo van verandering. Ik besef ook dat het juist bij anderen het beste naar boven kan brengen. Zoals 20 kilometer lopen bijvoorbeeld.  Mijn kleine meid en haar begelei/ijdster hebben een fantastische prestatie neergezet. En dat maakt me trots…

 

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *