Het geheim van Sinterklaas

SP32-20130730-010039Klinkt gek : Het is eind Juli, de mussen vallen van het dak, en ik ga het over Sinterklaas hebben.
Dat moet wel want we hebben “Het geheim van Sinterklaas” gedeeld met Fleur afgelopen week.
We begonnen in te zien dat zij het wel van ons moest horen. Liever dat, dan van een of andere snuggere oudere broer of zus van een klasgenootje.
In eerste instantie leek het allemaal wel mee te vallen , en bleek ze zelf toch ook al wel een mate van twijfel erover gehad te hebben. De overstap naar het maken van surprises was een redelijk alternatief. Zo klonk het ook in haar oren.
Echter wat een stuk minder beviel was de mededeling van het wegvallen van de schoen-kadootjes, en puur de hoeveelheid ervan. De Sint heeft -net als de meeste nederlandse huishoudens-   toch wat last van de crisis. En naar wat ik gehoord heb is het in Spanje zelfs zo dat er een werkeloosheidscijfer van 25% heerst.
Zelfs voor Sinterklaas zijn zulke economische cijfers desastreus.
Ik heb zo’n vermoeden dat er dit jaar in de Stoomboot wat meer plek zal zijn.
Of doordat Sinterklaas iets minder Pieten in kan schepen, of gewoon omdat er iets minder kadootjes gekocht worden door de Goedheiligman.
‘s Avonds voor het slapen gaan is er toch menig traantje om gelaten door onze kleine meid. Maar ik ben er van overtuigd, nog altijd, dat ze de omslag “kwantitatief-kwalitatief” goed weet te maken. Straks dan.
Ze hoort inmiddels bij het “Pact Der Grote Mensen” en ik hoop dat ze net zoveel plezier uit het maken van surprises weet te halen als ik.
Ideeën aan Sinterklaas surprise knutseltjes kan ze hier in elk geval genoeg vinden.
Maar of het ook het kleine brokje onschuld wat door ons is weggehaald nu, vergeven zal worden, dat denk ik niet.
Juist omdat het persoonlijk een van mijn lievelingsfeesten is, blijft het onthullen van “het Geheim van Sinterklaas” een precair iets. Het gevoel van “Jammer” zal er altijd rond blijven zweven…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *