M’n eerste buurtfeest

DSCF9713Ik woon inmiddels, met kleine tussenpozen, zo’n kleine 40 jaar in dezelfde buurt, en in die tijd hebben we nog nooit een buurtfeestje gehad. Tot vanavond dan.
Ons eerste buurtfeest.
Toen de uitnodiging van buurman Hans binnen viel hadden we allebei zoiets van “Hé ja … geinig plan. We doen mee…” en blijkbaar leefde hetzelfde  bij genoeg buurtjes. Je kent elkaar natuurlijk wel, maar we hadden nog nooit effies een keer bij elkaar gezeten met een pilske, wijntje, colaatje of ander drankje. De opzet was grappig doordat families uit elkaar gehaald werden door een lootsysteem wat de keuken-indeling bepaalde. En met die keukenploegen werden we met een bedrag de lokale super ingestuurd om “iets” klaar te maken.
Mijn teampje ging voor makkelijk, en je staat te kijken van welk een hoeveelheid Nasi je kan maken van 15 Euro. Totaal waren er 7 teams., waaronder 1 kinder-team en zonder al te veel voorbereiding stonden er twee tafels vol met eten en drinken  anderhalf uur later  in de speciale feesttent die vandaag voor de gelegenheid was opgebouwd.
Ik kan enkel terugkijken op een bijzonder geslaagd buurtfeest want de stemming zat er gewoon goed in. Ik ben toch even wat meer bekend geworden met mijn directe buurtjes en mijn directe buurtjes wat meer met mij.
Mijn  foto-impressie van de avond vindt je hieronder
Er zijn meer foto’s van gemaakt natuurlijk ook door de andere buurtjes. Toch even benieuwd hoe we die met elkaar gaan delen… 

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *