Fleur in Bobbejaanland

SP32-20131022-124640Afgelopen vrijdag waren we met ons drietjes in Bobbejaanland.
Voor de volwassenen in het gezelschap was het toch zeker 15 jaar geleden dat we er geweest waren en daarom maakte het park ook weer een leuke nieuwe indruk op hen.
Voor Fleur was het de eerste keer dat ze in het Lichtaartse pretpark was.
Sommige zaken stonden er nog van ooit geleden : De Indian River bijvoorbeeld, maar er waren ook veel nieuwe attrakties bijgekomen in “BJL”
Zeker sinds het overlijden van de naamgever van het park : Bobbejaan Schoepen.
Behalve een western-thema en een cartoonachtige cowboy, deed het in veel niet meer denken aan de vroegertijden alwaar de zingende cowbow, met zijn onlangs overleden vrouw Josee, mensen ontving en entertainde.
Toch heeft het park een positieve draai gekregen van de huidige eigenaren. Inmiddels heeft men een 5-tal achtbaantjes in het park, met een grote diversiteit. Van behoorlijk spannend, tot leuk voor de kleineren. De kleine “Typhoon”, deed mij toch even een beetje huiveren. Een 90 graden klim, een meer dan 90 graden vrije val met een looping en 4 of 5 rolls en dat allemaal op een minimale oppervlakte. Maar ook de “Bob Express” vond ik leuk om met Fleur samen te doen.
Daarnaast zijn er de familie-hits zoals het Bananenbos alwaar een regenjas handig is om aan te doen.
Meest trots op onze kleine meid ben ik omdat ze alleen in de “Dreamcatcher” is geweest. Een hangende achtbaan. (En juist omdat deze “hangend” is, ben ik geen fan).
Ze werd overgehaald door een ander bezoekertje, Fenne, die meteen het label “vriendin” kreeg opgepind van Fleur.
Uiteindelijk was de dag veel te kort om alles wat Fleur nog wilde doen, te realiseren en dat is een leuke opsteker voor Bobbejaanland.
Natuurlijk hebben we er een leuke dag gehad.
En de prijs viel uiteindelijk ook mee : Dankzij een kortingsbon was de entree 12 euro per persoon in plaats van de normale prijs van bijna 35 euro. Natuurlijk zijn ook de standaard menuutjes aan de prijs met een gemiddelde van rond de 12 euro, maar broodjes en een stop bij “de Kiekenclub” -op de hoek bij de weg terug, met kip aan ‘t spit- maakten de dag bijzonder betaalbaar zelfs.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Fleur in Bobbejaanland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *