Sinterklaas Surprise knutsel : Verenigde Naties

SP32-20131030-121251Ik geef toe : Ik heb er schrik van om dit jaar weer een Sinterklaas-surprise-knutsel serie te maken.
Helemaal nu de discussie wederom is losgebarsten over “Zwarte Piet”.
Ik heb zo mijn eigen ideeën er over, en vind dat de traditie behouden dient te blijven. Zwarte Piet is zwart van de roet en dat wordt enkel ondersteund door het klassieke italiaanse schoorsteenvegerskostuum wat hij nog altijd draagt.Dit is mijn persoonlijke mening en dat ik daarmee een enkele gekleurde medelander voor het hoofd stoot, het zij zo. Sommige medelanders stoten mij ook wel eens voor het hoofd met hun gebruiken en gewoontes en die laat ik ook altijd voor wat ze zijn. ‘s Lands wijs, ‘s lands eer, nietwaar ?
Neemt niet weg dat het me wel leuk leek om je te wijzen op een papieren bouwplaat van het gebouw van de Verenigde Naties. Ik verwacht dat het een hit zal gaan worden dit jaar als surprise-knutsel .
De link met Zwarte Piet zal dan wel niet meteen worden gelegd, echter dat zit meer in de onbekendheid van het markante VN-gebouw, hier in Nederland.  .
Enkel nadeel is dat de mijnheer die het gemaakt heeft een Japanner is, en je dus moeite hebt om de instructies te lezen. Gelukkig staan er ook tekeningetjes bij, en daar valt wel één en ander uit op te maken.
De bouwplaat bestaat uit 2 A4-tjes en als je deze gaat maken raad ik je aan om dikker papier te gebruiken (liefst 200 grams) en wees altijd voorzichtig met scherpe voorwerpen om de figuren uit te knippen of te snijden.

Knutsel ze ! (“Uit naam van Piet !”)

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *