Goedkope narrowcasting

SP32-20140102-094402Narrowcasting ken je vast wel, ook al zal de term je zo weinig zeggen. Je ziet het wel bij bijvoorbeeld McDonalds of Schiphol of een ziekenhuis waar men een eigen presentatie op een TV vertoond. Veelal betreft het relevante informatie voor waar je bent. Bij Schiphol zullen het de vertrek- en aankomsttijden en -gates zijn die men toont, bij de Mac de lokale extra aanbiedingen en in een ziekenhuis info over de diverse afdelingen die je tegemoet loopt.
Tegenwoordig zie je narrowcast-systemen ook al bij de plaatselijke amateur voetbalclub, om de sponsor iets meer ‘waar’ te kunnen bieden voor zijn geld.
Nu klinkt het duur om zo een systeem te maken of te kopen, maar dat blijkt met wat Googlen ontzettend mee te vallen.
Helemaal als je de juiste hard- en software maar weet te vinden.
Als je als hardware de Raspberry Pi neemt, en je neemt als software het gratis te bekomen Xibo, dan blijkt die mix al voldoende te zijn om een narrowkasting-syteem op te zetten. Er zijn zelfs al voorgeinstalleerde Raspberry Pi pakketten met Xibo , te downloaden, waardoor je al snel aan de slag kunt als je de image op een SD-kaart zet. Zo ben je voor onder de 50 piek al helemaal gesteld.
Je zal je enkel nog moeten gaan toeleggen op de werking van het software pakket om het narrowcasting-systeem te krijgen zoals je het zelf wilt hebben.
En dat gaat ook rete-makkelijk want Xibo heeft al meer dan 50 voorgeprogrammeerde layouts..
Mocht dat niet voldoende zijn kan je altijd nog met je grafische pakket aan de gang natuurlijk !

Mocht 50 Euro nog te duur zijn dan kan je uitwijken naar de dropship-sites waar je specifieke hardware al kan krijgen voor 25 euri, nadeel is dan wel dat je vast zit aan het steeds opnieuw moeten aanzetten van het apparaat en de juiste settings moet kiezen bij de meesten.
Het werkt dan met een geheugenkaartje of usbstick maar als je dat beheer goed inregeld, en je hebt grafische kwaliteiten, laat je dan niet weerhouden om het uit te proberen !

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *