Over de dag 7 januari

SP32-20140105-173544Op 7 januari 1958 werd de laatste stoomloc uit de reguliere dienst genomen door de NS.
Een stoomlocomatief had 2 machinisten nodig, en bij veel treinstellen werd er zelfs nog een locomotief voor gezet en dan waren er dus 4 machinisten nodig om de boel aan de gang te houden. Gewoon omdat 1 loc niet voldoende kracht had om het gewicht te trekken.
De locomotieven op diesel en electriciteit die na 7 januari 1958 het werk verrichten, hadden slechts aan 1 machinist voldoende, en je kan je dus voorstellen dat dit een enorme besparing was voor de Nederlandse Spoorwegen.
Maar nostalgie raak je zomaar niet kwijt en dus staat de laatste stoomloc nog altijd in het Spoorwegmuseum.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 7 januari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *