Over de dag 13 januari

SP32-20140112-170811Op 13 januari 1930 verschijnt Mickey Mouse voor het eerst in de krant. De muis die in 1928 bedacht werd door Walt Disney en Ub Iwerks is vandaag de dag een wereldicoon en de drie cirkels van het gezicht worden vrijwel door iedereen ter wereld herkend.
Het feit dat Ub Iwerks niet zo snel als mede-ontwikkelaar vernoemd wordt heeft hij te danken aan een meningsverschil met Disney. Hij nam afscheid van het bedrijf en startte zijn eigen tekenstudio, welke al na enkele jaren failliet ging. Uiteindelijk keerde hij na wat omzwervingen terug naar Disney waar hij onderzoek deed naar de plaatsing van “Levende acteurs in tekenfilms”. Klassiekers als “Song of the south” en “Mary Poppins” zijn bekend om dit soort effecten.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 13 januari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *