Over de dag 22 januari

SP32-20140119-200149Wat de vereenkomst is tussen Heath Ledger en Koningin Victoria ?
Beiden zijn overleden op 22 januari.
Queen Vic in 1901, en Ledger in 2008.
Daarmee houdt de vergelijking eigenlijk wel op.
Victoria stond aan het hoofd van het Britse Rijk op zijn hoogtepunt. ‘Het Rijk waar de zon nooit onderging’ met gebieden in Amerika, Afrika en Azie. En werd daardoor enorm aanbeden en geadoreerd. Zeker door de britten zelf, die haar nog altijd zien als de Moeder van het Britse Rijk.
Koningin Victoria is de langst regerende Britse monarch uit de geschiedenis. Haar regeerperiode duurde 63 jaar en zeven maanden en staat zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten bekend als het Victoriaanse tijdperk, “the Victorian era”.

Heath Ledger werd vooral posthuum beroemd. Ook al was zijn ster rijzende. De mix van voorgeschreven geneesmiddelen werd Ledger fataal, en hoewel er oorspronkelijk gedacht werd aan zelfmoord, bleek dat niet het geval te zijn.
Zijn rol van the Joker in The Dark Knight leverde hem alsnog een Oscar op.

Deel het met je vrienden !

Post navigation

1 comment for “Over de dag 22 januari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *