Over de dag 3 februari

SP32-20140203-124105Vandaag werd in 1958 de BeNeLux opgericht. De term is natuurlijk een samentrekking van Belgiƫ, Nederland en Luxemburg.
Het verdrag ondertekend door de drie landen op 3 februari 1958 te Den Haag, is in feite een prelude voor de Europese gemeenschap. En hoewel het niet zo belangrijk meer lijkt, lijkt me het tegenovergestelde het geval.
In het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa is zelfs een uitzonderingsclausule opgenomen betreffende de samenwerking in Benelux-verband. Het beleid van de Europese Unie mag de werking van de Benelux niet frustreren en anderzijds aanvaardt de Benelux alle wetten en bepalingen van Europese zijde.
Dt zou wel eens van groot belang kunnen zijn voor de toekomst zelfs. En daarom is in 2010 de overeenkomst nagekeken en verbeterd in de “Benelux Unie”

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *