Over de dag 7 februari

bettineVriesekoopIk had natuurlijk kunnen kiezen vandaag over het huwelijk tussen Prinses Wilhelmina met Prins Hendrik en het eerste gebruik van de Gouden Koets in 1901, maar ik ga voor 1982 omdat daar een bijzondere sportgebeurtenis plaats vindt : Bettine Vriesekoop wint het Top Twaalf tournooi in het tafeltennis. Een gebeurtenis die ze nogmaals herhaalt in 1985.
Een prestatie van formaat voor een Nederlandse.
En omdat er nog eens is teruggekeken op de carriere van Vriesekoop en haar betekenis voor de tafeltennissport in Nederland door Andere Tijden Sport weet ik dat Vriesekoop ontzettend veel heeft moeten laten en doen om zover te komen.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 7 februari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *