Over de dag 14 maart

bisdom_BredaOp 14 maart 1853 vind de verheffing plaats van het apostolisch vicariaat Breda tot vijfde rooms-katholiek bisdom in Nederland.
Ik vindt het belangrijk om even te noemen op mijn blog want de laatste jaren is er sprake van dat door tanend kerkbezoek en mogelijke bezuinigingen, het Bisdom Breda weer zal gaan fuseren met het Bisdom Den Bosch.
Zo eens in de zoveel tijd steekt deze discussie de kop op, al dan niet terecht.
Ik behoor tot de groep die het niet terecht vind.
Ik kom tot die conclusie puur op gevoel, niet kijkende naar cijfers.
Ondanks dat Breda slechts 11 bisschoppen heeft gekend tot nu (2014) toe, hebben de diverse geestelijken zich wel weten te onderscheiden. Ik persoonlijk denk hierbij aan Huub Ernst en zijn opvolger Tiny Muskens.
Beiden hebben op hun eigen wijze hun rol vorm weten te geven in een steeds verder saeculerende samenleving.
Ik kan nog geen mening geven over de huidige bisschop Jan Liesen maar ongetwijfeld zal ook hij zijn stempel drukken op zijn ambtsperiode.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *