Over de dag 16 maart

SP32-20140316-102459Niet 1 maar twee belangrijke gebeurtenissen wil ik vandaag even belichten. Op 16 maart 1815 neemt Willem Frederik van Oranje-Nassau de titel “Koning der Nederlanden” aan.
Niet onbelangrijk want tot op de dag van vandaag hebben we daar nog steeds de geneugten en de last van.
Willem Frederik van Oranje-Nassau rekende tot zijn koninkrijk zo’n beetje de hele Benelux. Tot er 1830 in het Brusselse een opstand uitbreekt door verschil van inzicht op religieus vlak. Willem probeert deze opstand nog neer te slaan, wat er bijna voor zorgt dat Het koninkrijk der Nederlanden bijna failliet gaat en is zo wat verplicht om in 1839 de Belgische Staat te erkennen.

Op persoonlijk vlak vind ik 16 maart 2002 belangrijk. Opening van de Walt Disney Studios, als onderdeel van Disneyland Parijs. Het park is veel kleiner dan het originele park maar voor mij maakt het wel een verschil. De aandacht voor de animatiefilm is wat groter door de aanwezigheid van Toon Studio (Animation Courtyard) en je krijgt er kleine klasjes waarbij je disney-figuren leert tekenen. De attraktie is simpel maar wel leuk, Daarnaast is er in het park veel meer aandacht voor de film zelf, zo zijn er talloze film-requisieten te vinden, een op een film gebaseerde achtbaan, en een live stuntshow.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *