Over de dag 24 maart

popovOp 24 maart 1896 wordt door Alexander Stepanovich Popov het allereerste radiosignaal verstuurd tussen twee gebouwen op de universiteitscampus in St.Petersburg. Los van de in het westen verheerlijkte Guglielmo Marconi, die ook zijn ontdekkingen in hetzelfde tijdsvak deed. In tegenstelling tot zijn Italiaanse tegenhanger Marconi zag Aleksandr Popov hoofdzakelijk de wetenschappelijke kanten van zijn uitvinding, en niet de commerciële mogelijkheden. Hierdoor is in het Westen Marconi bekend geworden als de vader van de radio, terwijl de radio vele vaders had, zoals in Frankrijk Édouard Branly. Allen bouwden omstreeks dezelfde tijd voort op het werk van Heinrich Hertz. Popov heeft nooit geprobeerd om zijn uitvinding tot een kant-en-klaar product te maken, terwijl Marconi al snel een eigen bedrijf opzette. Popov was meer een wetenschapper dan een zakenman.

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 24 maart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *