Over de dag 25 maart

lennonono25 maart 1969 is de start van de eerste van totaal 2 “Bed-in for peace” akties van John Lennon en Yoko Ono.
De eerste vond plaats in suite 702 van het Hiltonhotel in Amsterdam. Even daarvoor waren beiden getrouwd en ze dachten dat ze met deze actie de aandacht die hun huwelijk trok te kunnen aanwenden voor de bevordering van de wereldvrede. Op de achtergrond speelde namelijk de Vietnam-oorlog. In het Amsterdamse Hilton bracht het jonge paar inderdaad de gehele tijd door in bed, waarbij de internationale pers iedere dag werd uitgenodigd om tussen 9 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds een bezoek te brengen. De kamer was versierd met afbeeldingen van het vredesteken en met teksten als Hair Peace en Bed Peace die opriepen tot vrede. De Amsterdamse Bed-In wordt bezongen in The Ballad of John and Yoko (The newspapers said say what’re you doing in bed I said we’re only trying to get us some peace)
De tweede “Bed-in for Peace” vond plaats in Montreal. Terwijl de amsterdamse Bed-in iconische beelden opleverde was de canadese een meer muzikaal succes. In Montreal werd de basis gelegd voor het nummer “Give Peace a chance


Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 25 maart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *