Over de dag 27 maart

tenerifeDe vliegtuigramp van Tenerife vond plaats op 27 maart 1977, toen op de luchthaven Tenerife Noord (destijds bekend als Los Rodeos) op het Canarische eiland Tenerife twee vliegtuigen van het type Boeing 747 – een van Pan American World Airways (Pan Am) en een van KLM – op elkaar botsten.
Daarbij kwamen 583 mensen om het leven. Slechts 61 inzittenden, allen aan boord van het Pan Am-toestel, overleefden de ramp. Afgezien van terroristische aanslagen, is dit tot nu toe de grootste ramp uit de geschiedenis van de luchtvaart.
Als één van de oorzaken word gezien dat gezagvoerder Veldhuyzen van Zanten van de KLM geen duidelijke goedkeuring had om op te stijgen, en dat zijn toestel zwaarder was dan gewild door het bijtanken.
Enige positieve voortvloeisel van deze ramp is dat hier de bakermat ligt van het RIT (het Rampen Identificatie Team)

Deel het met je vrienden !

1 comment for “Over de dag 27 maart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *