Over de dag 30 maart

rikki-en-wiskeVandaag verschijnt in 1945 in De Nieuwe Standaard de eerste aflevering van de strip Rikki en Wiske . De voorloper van Suske en Wiske.
Willy Vandersteen tekent de stroken voor wat later bekend wordt als het album “Rikki en Wiske in Chocowakije”  en deze gebeurtenis volgt dan ook mooi op de gebeurtenis van gisteren, ook al speelt deze 45 jaar later.
Oorspronkelijk heette de reeks al “Suske en Wiske”. Vandersteen had het personage “Rikki” oorspronkelijk al “Suske” genoemd, maar de uitgever van zijn krant had, zonder zijn medeweten, de naam tijdens de eerste publicatie in de krant veranderd in: “Rikki”. Vandersteen was niet tevreden met het personage Rikki en zou hem in Het eiland Amoras uit de reeks schrijven door hem in de rij te laten aanschuiven voor een schoenbon. In 2003 werd eindelijk duidelijk wat er sindsdien van hem geworden in het album De gevangene van Prisonov.
Suske en Wiske zijn nog een van de weinige stripfiguren overigens met een heuse echte en zeer aktieve fanclub : De Fameuze Fanclub.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *