Over de dag 10 april

SP32-20140410-111422Op 10 april 2013 werd Ilvy Njiokiktjien benoemd tot eerste “Fotograaf des Vaderlands”.
Het is een bekroning op haar werk en een logisch vervolg in haar prijzenkast. In 2008 won ze de zilveren camera voor jong fotografisch talent en in de catogorie “Mens” “de National Geographic Fotoprijs.
Ilvy Njiokiktjien werd bij het grote publiek vooral bekend doordat Theo Maassen haar fototoestel kapot gooide, tijdens een optreden waarbij zij fotografeerde.
Het voorval berustte uiteindelijk op een “communicatiefout”, zoals zoveel problemen op communicatiefouten berusten, maar heeft er wel aan bijgedragen dat de bekendheid van Ilvy Njiokiktjien sterk toenam.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *