Over de dag 15 april

SP32-20140411-134950Op 15 april 1912 zinkt de Titanic bij haar eerste overtocht, maar toch wil ik het daar vandaag niet over hebben. Op 12 april 1955 wordt namelijk de eerste steen gelegd voor een wereld-concern : de McDonald’s Corporation.
Zakenman Ray Kroc krijgt de rechten in handen van een klein bedrijfje wat in 1940 begonnen is in San Bernadino als hamburgerrestaurant en wat was opgericht door Dick en Mac McDonald.
De formule kwaliteit, service, kraakhelderheid & waar voor je geld (KSK&W) die men destijds bedacht, wordt vandaag de dag nog steeds gehanteerd in alle restaurants wereldwijd.
En de franchise-formule is nog steeds een hit: Een McDonald’s-restaurant wordt beheerd door een franchisenemer, een filiaal, of het bedrijf zelf. De inkomsten van het bedrijf komen van de huur, auteursrechten en vergoedingen die betaald worden door de franchisenemers, en de verkoop in zelfuitgebate restaurants

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *