Over de dag 16 april

SP32-20140411-142644Een felicitatie vandaag want Epke Zonderland is jarig. Geboren op 16 april 1986 is hij de huidige (2014) Olympisch en wereldkampioen aan de rekstok in het turnen.
Vooral zijn Olympische oefening baart internationaal opzien in 2012 en we kennen Epke allemaal als de man die het als eerste voor elkaar kreeg achterelkaar 3 vlucht-elementen uit te voeren aan de rekstok.
De Cassina-Kovacs-Kolman-combinatie bestaat uit drie officiƫle turnonderdelen die zonder tussenzwaai achter elkaar worden uitgevoerd. De combinatie wordt uitgevoerd aan de rekstok en bestaat uit achtereenvolgens een dubbele salto gestrekt met hele schroef, onmiddellijk gevolgd door een salto gehurkt en daaraan vast een salto gehurkt met hele schroef. De cassina heeft een moeilijkheidsfactor G, de kovacs een D en de kolman een F.
Een video van die oefening heeft de NOS nog altijd op haar website staan.
Terecht ook als je de ere-lijst van de jarige bekijkt….

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *