Over de dag 28 april

SP32-20140425-160038Op 28 april 1947 begon Thor Heyerdahl met vijf mede-opvarenden zijn zeereis van Peru naar Polynesië op een vlot van balsahout, dat hij de Kon-Tiki noemde. De constructie van dat vlot had hij zelf geleid. Het vaartuig was gebouwd naar Incamodel. Ze deden 101 dagen over deze reis, waarin ze, afhankelijk als ze waren van de stroming en de wind, al meanderend 6880 km aflegden. Ze landden uiteindelijk op het atol Raroia, in de Tuamotueilandengroep ten zuiden van de Marquesaseilanden in Frans-Polynesië. Het boek dat Heyerdahl daarover schreef werd een bestseller. Jaren later bewees DNA-onderzoek onomstotelijk dat de voorouders van de Polynesiërs uit Azië komen.
In 1953 volgde een expeditie naar de Galapagoseilanden en in 1955-56 naar Paaseiland.
Met zijn reis toont Heyerdahl aan dat oude beschavingen wel degelijk contact met elkaar kunnen hebben gehad en dat bracht nieuwe inzichten voor de wetenschap van nu.

Hieronder de docu van toen die er over gemaakt is :

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *