Over de dag 5 mei

SP32-20140504-230931Vandaag natuurlijk wordt bevrijdingsdag gevierd in Nederland, maar wist je ook dat 5 mei 1921 het parfum Chanel no.5 wordt gelanceerd ?
Volgens het verhaal zou Gabrielle ‘Coco’ Chanel op zeker moment hebben besloten dat haar modehuis ook een eigen parfum moest hebben. Ze had al de nodige naam gemaakt door de verkoop van simpele mantelpakken, soepele jurken en sportkleding. Het nieuwe parfum moest de vrouw bevrijden van simpele bloemengeuren daarom vroeg Gabrielle Chanel aan Ernest Beaux een parfum te creëren, ze vond ook dat een vrouw moest ruiken als een vrouw en niet als een of andere bloem.
Ernst Beaux ontwikkelde op basis hiervan twee reeksen van parfums – de ene was genummerd van 1 tot 5 en de andere van 20 tot 24. Zonder aarzelen koos Chanel voor het vijfde parfum. Ze bracht het op de markt in 1921, op de vijfde dag van de vijfde maand, omdat ze in het geluk van het getal 5 geloofde. En inderdaad was het een groot succes. Wereldwijd wordt er heden ten dage iedere dertig seconden een fles verkocht

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *