Nederland krijgt het zwaar tegen Australië op het WK voetbal

SP32-20140506-103502Waar veel Nederlandse voetbalsupporters verwachten dat het groepsduel op het WK voetbal 2014 tegen Australië een walk-over wordt, daar spreken de statistieken in het voordeel van de zogenoemde underdog. Oranje wist namelijk nog nooit te winnen van de Australiërs.
Nederland en Australië troffen elkaar nog maar drie keer in de historie van het voetbal. In 2006 werd er in aanloop naar het WK met 1-1 gelijkgespeeld. Van Nistelrooy en Cahill zorgden destijds voor de doelpunten. Twee jaar later verloor Oranje in Eindhoven met 2-1 van de Australiërs. Huntelaar opende in dat duel de score, maar Kewell en Kennedy bezorgde uiteindelijk Australië een overwinning. Het derde en tevens voorlopig laatste onderlinge treffen eindigde in 0-0. Hierdoor slaat de balans na drie wedstrijden uit in het voordeel van Australië.
Ten opzichte van de bovenstaande wedstrijden kan er echter wel gesteld worden dat Australië veel kwaliteit heeft ingeleverd. Waar in het vorige decennium het overgrote deel van de selectie in de hoogste divisies van Engeland actief was, daar spelen de Australische voetballers op dit moment met name in de minder grote Europese competities.
Zo voetbalt de aanvoerder van het Australische gezelschap bijvoorbeeld in de Eredivisie. FC Utrecht- speler Tommy Oar heeft van bondscoach Postecoglou namelijk te horen gekregen dat hij tijdenshet WK in Brazilië de aanvoerdersband mag dragen. Oar is echter verre van de meest ervaren man in de selectie, want dat is namelijk Lucas Neill. De 34-jarige verdediger speelde de laatste jaren voor verschillende clubs in het midden oosten, maar met het WK opkomst koos Neill ervoor om zijn conditie op peil te houden bij Watford FC.
Op 18 juni zal de vleugelverdediger dan ook ongetwijfeld in de basis staan wanneer hij het met zijn land op mag gaan nemen tegen Nederland.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *