Over de dag 6 mei

SP32-20140504-232015Ai ! 6 mei is een moeilijke dag om maar 1 onderwerp te kiezen om over te bloggen. Want of nu in 1840 de allereerste postzegels in Engeland verschijnen, of in 1889 de eifeltoren officieel geopend wordt, of in 1937 in Lakehurst Zeppelin “Hindenburg”  in vlammen op gaat, voor dit jaar is de 6 mei het belangrijkst vanwege de moord op Pim Fortuijn in 2002.
Te meer omdat dit jaar, 2014 zijn moordenaar Volkert van der Graaf, in voorwaardelijke vrijheidstelling werd gesteld enkele dagen geleden. Volgens velen veel te vroeg.
Het is moeilijk om te bepalen wat er gebeurd zou zijn als het niet had plaatsgevonden. Echter niemand heeft het recht om iemand anders te vermoorden. Ook al staan de ideeën nog zo lijnrecht tegenover die van jezelf.
Wellicht dat het even geleden was dat er een politieke moord gepleegd in Nederland, dat de gemoederen nog altijd er hoog over oplopen.
Reden om juist even nog terug te denken aan “Professor Pim” vandaag.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *