Over de dag 12 mei

SP32-20140512-093658Op 12 mei 1935 stichtten Robert Smith en Bill Wilson stichten ‘Alcoholics Anonymous’ oftewel in het Nederlands de ‘Anonieme Alcoholisten’.
Anonieme Alcoholisten streeft naar herstel van de gevolgen van het drankprobleem van haar leden en stelt zich ten doel dit herstel door te geven aan een ieder die het verlangen heeft te stoppen met drinken.
De A.A. werkt met
12 stappen en bij elke bijeenkomst wordt één stap behandeld. Indien er een nieuw iemand in de groep komt wordt vaak weer met de eerste stap begonnen. Het doel van het deelnemen aan een A.A. groep is zelfhulp. De ervaring die men opdoet, door te luisteren en door te vertellen, kan men weer doorgeven aan nieuwe leden waardoor men niet alleen zichzelf helpt maar ook anderen. Ook kunnen nieuwe leden een stimulans voor de ‘oudere’ leden zijn, omdat zij weer herinnerd worden aan hoe zij vroeger waren.
De beweging waait over in 1948 wanneer de eerste Nederlandse A.A.-groep startte, in Vlaanderen start de beweging in 1954.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *