Over de dag 20 mei

lindberghMijn vrouw hoopt dat we het vandaag over haar gaan hebben omdat zij vandaag zoveel jaar geleden het levenslicht zag, maar helaas voor haar staan er twee vliegeniers centraal vandaag. Legendarische vliegeniers want 20 mei is over de jaren een prima vliegdag gebleken.
Zo start Charles Lindberg in 1927 de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische oceaan in zijn toestel Spirit of St. Louis.
Met gevoel voor geschiedenis deed Amelia Earhart dit in 1932 nog eens dunnetjes over zodat zij de eerste vrouw werd die non-stop solo over de Atlantische oceaan vloog.
Let op het taalgebruik in dit blogje want “non-stop solo” houdt in dat Lindbergh niet de eerste was die over de oceaan vloog. Hij was wel de eerste die het alleen deed. Acht jaar eerder hadden John Alcock en Arthur Whitten Brown al samen de vlucht gemaakt, en er was ook al een luchtschip met tientallen passagiers heen en weer gevlogen. In totaal 81 personen waren al over de oceaan gevlogen voor Lindbergh.
De bijzondere kwinkslagen in Lindbergh’s leven hebben er ongetwijfeld aan bijgedragen dat juist hij vandaag geidentificeerd wordt met het oversteken van de Atlantische oceaan per vliegtuig

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *