Over de dag 21 mei

sinterklaas21 mei vandaag en we gaan het over Sinterklaas hebben. “Ietwat vroeg” denk je wellicht maar niets minder is het geval.
Op 21 mei 2011 is er namelijk een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal op TV.
Bram van der Vlugt maakt bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van Sinterklaas. Stefan de Walle neemt zijn functie over.
Over Bram van der Vlugt en Stefan de Walle niets dan lof, maar zo Sinterklaas-gek is Nederland. Er is dus een speciale ingelaste TV uitzending om dit ‘nieuws’ bekend te maken.
Anno 2013 als de VN een onderzoek probeert in te stellen naar de viering van het Sinterklaasfeest in Nederland, en pleit voor afschaffing, ontsteekt Nederland in woede.
Hate-mail stroomt binnen bij VN onderzoekster Verene Shepherd, in dien hoeveelheid dat de VN er zelfs een blogje aan wijdt.
Wellicht is de beste oplossing een identieke aan wat er over de loop der jaren is gebeurd met “het meenemen in de zak” of “het slaan van kinderen met de roe”. Dat komt niet meer voor toch ?
Zo wijst Greg Shapiro, een amerikaans komiek met een oranje hart, subtiel naar een facebook-initiatief “Pietitie voor Piet met roetvegen” en ik kan me daar in vinden.
Lekker terug naar de basis.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *