Over de dag 25 mei

apolloOp 25 mei 1961 sprak president John F. Kennedy de woorden: “dit land moet zich verplichten om de mens nog voor het einde van dit decennium op de maan te laten landen en hem weer veilig naar aarde te brengen”.
Het was het begin van het Apollo-project.
Wat uiteindelijk resulteerde in het het hoogtepunt op 20 juli 1969, waar de ingetogen Neil Armstrong op zijn 38e de eerste mens op de maan werd, en hij misschien meest memorabele woorden van de 20e eeuw sprak : “That’s one small step for (a) man, one giant leap for mankind”

Na de landing op de maan werd het peperdure Apollo-project al snel “gewoon” geworden door het publiek, en verloor het steun. Ook politiek financieel. Het doel was behaald en dat was het. Men wist nu dat het mogelijk was en veel meer dan stenen was er niet te halen.
Al snel werd Apollo 20 afgeblazen. Dat bespaarde welliswaar 40 miljoen dollar, maar het bedrag valt in het niet bij de totaal 20 miljard dollar die het kostte om de russen te snel af te zijn in de ruimtewedloop…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *