over de dag 1 juni

cnnOp 1 juni 1980 begint CNN met uitzenden. Het Cable News Network is het paradepaardje van mediamagnaat Ted Turner. De nieuwszender is voor vele nationale nieuwszenders een succes waar men zich graag aan wil spiegelen .
In Nederland denk maar eens aan RTL-Z , maar ook aan BNN, wat het logo gewoon schaamteloos gekopieerd heeft.
CNN is momenteel te zien in 212 landen, en is tijdens een aantal nieuws-items leidend geweest zoals daar zijn : 11 september 2001 (natuurlijk)  maar ook de Challenger ramp en de Golf-oorlog .
Natuurlijk is er ook af en toe de nodige controverse op de commerciele nieuwszenderzoals het feit dat Bahrein  erg positief wordt afgeschilderd in de nieuws-items. Verhalen dat het land zendtijd op de zender koopt zou hierbij mogelijk een rol spelen.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *