Hoe win ik de voetbalpoule ?

brasillogoDit jaar lukt niet meer om te winnen maar het EK of WK van de toekomst moet dit je een keer lukken met wat schaamteloze tips :
Bij het WK wordt het hoogst gepositioneerde land op de FIFA Ranking altijd het thuis-spelende team in de groepsfase.
Dit is al een kleine indicator van welk land sterker wordt geacht.
Vier jaar geleden in 2010 was het gemiddelde aantal goals tijdens een wedstrijd 2.27
Heb je dus werkelijk geen flauw idee van wat je moet invullen in de groepfase, noteer dan maar 2-0.

De bracket – het spelschema- staat al tijden vast voor een groot tournooi met 32 landen. Er worden 64 wedstrijden gespeeld. Met als schiftingsvraag “Hoeveel doelpunten zullen er worden gescoord dit WK ? ” zit je dus in de buurt als je 2,27 * 64 uitrekent (145,27).
Dit kan natuurlijk afwijken naar gelang de spelstijl die gehanteerd word en die internationaal als leidend wordt gezien.
Andere schiftingsvragen die mogelijk gesteld kunnen worden :
Aantal gele kaarten was in 2010 247. Aantal rode kaarten 17.
Gemiddeld dus geel 3,77 en 0,27 rood per wedstrijd in 2010.
Hoeveel doelpunten maakt de Topscorer van het tournooi : dat waren er in 2010 5.
De topscorers kwamen uit de landen die de posities 1 tot en met 4 haalden in het tournooi. Wat logisch is want deze spelers kregen de meeste speeltijd en zijn ook de spelers van de teams die het best in vorm zijn.

Belangrijk is dus de nummers 1 tot en met 4 te kiezen uit de lijst van 32 landen.
Je kan als leidraad hier nemen de FIFA Ranking of de ELO Ratings. Waarbij ik moet opmerken dat de FIFA Ranking een kleine vertekening kan geven voor het land wat de organisatie op zich neemt. Dit land scoort door de automatische plaatsing voor het tournooi bijzonder weinig punten op de FIFA Ranking omdat het geen plaatsingswedstrijden speelt.

In een tournooi zit ook altijd minimaal 1 land wat als verrassing gezien wordt. 1 land zit in de flow en stijgt boven zichzelf uit. Het moeilijkste gedeelte is altijd : Kies dit land.
Ik kan je hierin geen advies geven. Gewoon omdat het niet te voorspellen is. Ik zou gaan voor een land ergens wat een redelijke voetbaltraditie kent, al wel eens heeft meegedaan met het kampioenschap, maar nog nooit de laatste 8 heeft gehaald.

Een nadeel voor een voetbalpoule is als je moederland zelf een rol speelt in het kampioenschap. Het hart wint het van het brein, en het is een automatisme het eigen land hoger in te schatten qua prestaties dan wat vaak door de rest van de wereld gedacht wordt.
Dit is geen probleem als je dit land als “verrassing” hebt bestempeld zoals beschreven in de allinea hier net boven.
Maar om realistisch te blijven zou je al weken van te voren kunnen kijken naar wat de diverse gok-websites als “quotes” geven op wedstrijden.
Kantoren als unibet , bet365, ladbrokes en Bwin maken er hun werk van om te verdienen aan sportuitslagen en dus is het voor hun zaak om het verlies wat ze lijden zo klein mogelijk te houden.
Vaak hebben deze organisaties het dus wel bij het rechte eind als het gaat om quotes voor wedstrijden. Soms ook niet, maar het geeft in elk geval een indicatie.

De gokkantoren zou je ook kunnen checken wie ze tippen als topscorer mocht dit tot de schiftingsvragen behoren.

Alle bovenstaande tips en info kunnen je een handreiking geven om je voetbalpoule deze keer wel realistisch in te kunnen vullen en hoog te scoren tussen je collega’s.

Ik wens je veel succes !

Resultaten 2014 mogelijk Hier

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *