Over de dag 5 juli

SP32-20140703-115334In al het voetbalgeweld van de afgelopen tijd zou je haast vergeten dat er in Londen nog een partijtje tennis wordt gespeeld en op 5 juli 1974, de dag dat Kaap Verdie  onafhankelijk wordt van Portugal, wint de eerste mannelijke speler met een kleurtje het tennistoernooi op Wimbledon.
Bij de dames was op 6 juli 1957 het Althea Gibson al gelukt.
De Amerikaan Arthur Ashe versloeg Jimmy Connors in de finale.
Op zich is het voor velen geen punt meer dat Afro-Amerikaanse spelers mee doen in de competities van de diverse sporten. Echter heeft het wel natuurlijk lang geduurd voor het allemaal zover was. En daarom zet ik Arthur Ashe vandaag in een postuum zonnetje.
Arthur Ashe overleed op 6 februari 1993 aan AIDS. Hij had het virus opgelopen bij een bloedtransfusie….

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *