Over de dag 9 juli

SP32-20140707-123858Op 9 juli 1982 introduceert Coca Cola de “Light” (ofwel “Diet”) versie van haar drankje.
Het is de eerste variant op de gewone Coca-Cola.
De “Light” aanduiding geeft aan dat er een suikervervangeris gebruikt, waardoor deze versie van Coca Cola slechts 5 kilojoules (1,3 kilocalorie├źn) bevat, in vergelijking met 595 kilojoules (142 kilocalorie├źn) voor een gewoon blikje Coca-Cola.
Je begrijpt : Het product slaat aan, en wordt vandaag de dag nog gewoon verkocht overal ter wereld behalve in Cuba en in Noord Korea.
Het heeft Coca Cola zelfs op het spoor gebracht om meer varieteiten van cola op de markt te brengen. En daarom kan je tegenwoordig kiezen uit Zero, cherry, Vanilla en nog veel, veel meer van het zwarte drankje.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *