Over de dag 11 juli

broodOp 11 juli 2001 neemt Herman Brood afscheid van het leven door van het dak te springen van het Amsterdamse Hilton.
Brood was een “homo universalis” en was bekend als zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur.
Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock ‘n’ roll.
Nadat amfetamine en jarenlang stevig alcoholgebruik z’n lichaam in hoge mate hadden verwoest, vertoonde Brood standaard ontwenningsverschijnselen als incontinentie, epilepsie en delirium tremens. Geen vijf maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.

Het briefje liet niets over aan de verbeelding : “Xandra & alle skatjes, Deze snelheid in plaats van opbranden dat laat ik aan de crematie over. … Rous door zoals ik deed… en treur niet ! maak er een feest van. Ik zie jullie nog wel eens. Ik ga nu bungy zonder elastiek. Genade – pappa. DROWN IN MY OWN TEARS.”

Nederland verliest een icoon die dag.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *