Over de dag 14 juli

SP32-20140714-115922Het is 14 juli vandaag en Frankrijk ligt stil. Nationale feestdag daar vandaag en men herdenkt daarmee de 14e juli 1789. De dag waarop de Bastille bestormd werd, en de Franse Revolutie van start ging.
“Quatorze Juillet” noemt men het daar, en het is een dag vol traditie.
Deze dag wordt in Frankrijk traditioneel gevierd met veel vuurwerk, vaak al de voorafgaande avond, maar ook op de dag zelf. Het gaat daarbij om professioneel geregisseerde shows. In de ochtend van de 14e juli wordt begonnen met een grote militaire parade op de Champs-Elysées ten overstaan van de zittende president van de republiek.
De Franse vlag wordt, als symbool van de republiek, uitgehangen. De kleuren van de vlag komen tevens terug in allerhande feestversiering.
In de meeste gemeenten wordt er op deze dag een groots vuurwerk met aansluitend een bal populaire (een dansavond geschikt voor de gehele bevolking) georganiseerd.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *