Over de dag 15 juli

SP32-20140714-120437Op 15 juli 1990 wordt voor het eerst het kinderprogramma “Samson en Gert” op TV vertoond.
Waar het uiteindelijk allemaal toe geleid heeft is groots voor Gert Verhulst. En iets mindere mate voor Samson, maar het duo is nog altijd mateloos populair bij de kleine mensjes bij je in de familie. Dat is zeker.
Danny Verbiest is de eigenlijke motor achter de twee, die bij zijn werk bij “Bassie en Adriaan” zag hoe de hond “Lara” zijn invloed had, en bedacht vervolgens een programmaformat met in de hoofdrol een hond.
Het huis waar Gert en Samson in wonen in de TV serie bestaat echt en is gevestigd aan de Leon Dumortierstraat 42 in Hove (B).
(Voor de kleine mannen : Ze wonen daar niet meer, ze zijn inmiddels verhuisd ! )
Het gemeentehuis is het gemeentehuis van Asse (B) , en de Kapsalon van Alberto staat in de Stationsstraat 314 in Dilbeek (B)  (inmiddels overgenomen door een ander kapper)
In 2006 werd na zestien seizoenen de productie van nieuwe afleveringen “Samson en Gert” stopgezet, maar de serie wordt anno 2014 nog altijd dagelijks heruitgezonden op Ketnet (en in Nederland op Kindernet). Enige jaren na stopzetting van de reeks verschenen er wel nog twee televisiespecials en de bioscoopfilm “Hotel op stelten”. Daarnaast zijn er nog ieder jaar nieuwe theatershows, waaronder “de Samson en Gert Kerstshow.”

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *