Over de dag 16 juli

kabaaOp 16 juli 622 begint de¬†Anno Hegirae, oftewel de Isalmitische jaartelling. Aanleiding was Mohammed die emigreert met zijn volgelingen naar Medina en daar een moslimgemeenschap sticht. De actie is ook wel bekend onder de noemer¬†‘hidjra’.
De islamitische kalender is 11 dagen korter dan de Christelijke jaartelling en loopt daarom langzaam in op de in het westen gebruikte jaartelling. In de vijfde maand van het jaar 20874 zal de islamitische telling de christelijke inhalen.
De chistelijke jaartelling kent het achtervoegsel “AD” (Anno Domini, vertaald : “in het jaar des Heren”) , de islamitische kent het achtervoegsel “AH” wat staat voor “Anno Hegirae”, de latinisatie van ‘hidjra’.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *