Over de dag 17 juli

SP32-20140716-122712Op 17 juli 1968 gaat de film “Yellow Submarine” in de bioscoop in premiere.
De critici gaan uit hun dak vanwege de zeer eigenzinnige animatie van het geheel, en ook The Beatles zelf zijn aangenaam verrast door het resultaat, waarop men beslist in de laatste scene toch ook nog zelf in levende lijve hun opwachting te maken.
De man verantwoordelijk voor deze vorm van animatie was de Duitse ontwerper Heinz Edelmann. Later zou Peter Max de psychedelische stijl die Edelmann gebruikte voor de film, uitwerken en er beroemd mee worden. Om die reden wordt soms beweerd dat Max aan de wieg van Yellow Submarine heeft gestaan, maar hij had niets met de film te maken.
De Beatles hadden mede door onwetendheid van manager Brian Epstein een slechte deal gemaakt met United Artists voor 3 films en dus mag hun enthousiasmse voor de film, zeker dubbel meegewogen worden in het eindresultaat, wat uiteindelijk het predicaat “legendarisch” mag krijgen.
De film scoort nog altijd een verdienstellijke 7,4 bij IMDB
En mocht je echt niet weten waar ik het over heb , kan je hier de film in zijn geheel bekijken.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *