Over de dag 22 juli

SP32-20140718-12522022 juli 2002 is een zwarte dag voor Philomena Bijlhout. Ze neemt het record als “kortst zittende staatssecretaris” over van Charl Swietert.  Zij was  staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (belast met familie- en emancipatiezaken) en al enkele uren na haar beëdiging trad zij af vanwege de onjuiste informatie over haar deelname in de Surinaamse militie ten tijde van en na de decembermoorden in 1982. In mei 2002 was zij voor de LPF gekozen tot Tweede Kamerlid.
De tegenslag is de eerste van een flink aantal in het kabinet Balkenende I, wat totaal 87 dagen slechts heeft bestaan, en pijnlijk genoeg het ontslag aandroeg op de begrafenisdag van Prins Claus, na het aftreden van de ministers Heinsbroek en Bomhoff eerder die dag.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *