Over de dag 23 juli

SP32-20140718-131946Op 23 juli 1982 wordt de acteur Vic Morrow onthoofd.
Er vindt een tragisch ongeluk plaats met een geprepareerde helicopter op de set van Twilight Zone : The Movie, wat als gevolg heeft dat de rotorbladen Victor Morrow en Myca Dinh Le (7 jaar) onthoofd worden en Renee Shin-Yi Chen (6 jaar) ook uiteindelijk overlijd.

Het ongeluk leidde tot juridische stappen tegen de filmmakers, en de rechtszaken liepen bijna 10 jaar. Door het ongeluk werden de regels omtrent kindacteurs enorm aangescherpt, vooral wat betreft nachtopnames en opnames met gevaarlijke situaties. Ook vermeed Hollywood lange tijd helikopterscènes totdat de introductie van computeranimatie het mogelijk maakte realistische digiteaal getekende helikopters te gebruiken voor dergelijke scènes.

Door het overlijden van Vic Morrow moest het einde van het filmpje worden aangepast. In het oorspronkelijk geplande einde zou William Connor terugkeren naar zijn eigen tijd met een andere kijk op het leven. Een van de medewerkers van de film wou vanwege het ongeluk niks meer met de film te maken hebben, en liet zijn naam op de aftiteling daarom veranderen in het pseudoniem “Alan Smithee”.
Het ongeluk heeft Morrow’s dochter niet weerhouden om ook voor een bestaan als actrice te kiezen. En eerlijk is eerlijk : Jennifer Jason Leigh doet het nog altijd goed.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *