Over de dag 30 juli

SP32-20140723-134959Op 30 juli 1898 ontdekte de arts John Harvey Kellogg bij toeval de cornflake.
Cornflakes of maisvlokken is de benaming voor een gebakken mengsel dat traditioneel bestond uit tarwe, havermout, maismeel, suiker en vitamines, verwerkt als flinterdunne platte koeken.
In 1897 startte Zevendedagadventist John Harvey Kellogg samen met zijn broer Will Keith Kellogg, de Sanitas Food Company om hun graanproducten op de markt te brengen. Het standaardontbijt in die dagen voor de rijken bestond uit eieren en vlees; voor de armen was het griesmeel, meelproducten, vlokken en andere gekookte granen. John en Will kregen uiteindelijk ruzie over het toevoegen van suiker aan de ontbijtgranen en in 1906 opende Will zijn eigen bedrijf genaamd de Battle Creek Toasted Corn Flake Company — de latere Kellogg Company. John Kellogg startte toen de Battle Creek Food Company om sojaproducten te ontwikkelen en verkopen.
Kellogg was als Zevendedagadventist een uitgesproken kruisvaarder tegen alle vormen en soorten van seks.
Daarom ontwierp hij een ontbijt,zijn cornflakes, samengesteld uit ingrediƫnten die de seksuele lusten zo min mogelijk zouden stimuleren.
Of dat laatste ook daadwerkelijk gelukt is, daar kan ik niet voor instaan.
Opvallend : Hoewel Kellogg met zijn vrouw geen kinderen hadden, voedde hij wel meer dan 40 kinderen op, en adopteerde er zeven….

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *