Over de dag 9 augustus

singaporeOp 9 augustus 1965 ontstaat, door verbanning, Singapore.
Het oorspronkelijk in brits bezit zijnde eiland verklaard in 1963 dat zij deel uit maken van Maleisie, maar op die bewuste 9e augustus in 1965 verklaard het Maleisische parlement dat men niet meer wil dat het eiland Singapore deel uit maakt van de Maleisische Federatie.
Met 126 tegen 0 stemmen wordt het lot van het eiland bezegeld.
De parlementair vertegenwoordigers van Singapore deden niet mee in deze stemming, dat mag duidelijk zijn. En de twee jaar dat Singapore deel uitmaakte van de Maleisische Federatie bleek gewoon dat de inzichten tussen het eiland en de rest van de gebieden die de Maleisische Federatie vormden te ver uit elkaar lagen.
Het ontstaan van Singapore als land mag dus wel degelijk als “bijzonder” gekenmerkt worden…

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *