Over de dag 14 Augustus

singapoorosOp 14 augustus 2010 opent de president van Singapore, Sellapan Ramanathan, de eerste Olympische Jeugdzomerspelen, die tot 26 augustus aldaar worden gehouden.
De Olympische Jeugd Spelen zijn het kleine broertje van het volwassen envenement en jeugd tot de leeftijd van 18 mag deelnemen.
Ook zijn de voorwaarden waaronder een stad zich kandidaat mag stellen wat soepeler. Er behoeft geen nieuw gebouw uit de grond te worden gestampt, bijvoorbeeld.
Het budget is wel degelijk minder, maar komt op de gewone man als “behoorlijk” over.
Nederland presteert redelijk op deze eerste versie van de Olympische Jeugdzomerspelen met 1 maal goud , 2 maal zilver en 2 maal brons, Belgie doet het beter met 2 maal goud , 1 maal zilver en 2 maal brons, en zelfs de Nederlandse Antillen behalen een bronzen plak bij het zeilen.
(Just van Aanholt in de Dhingy klasse)
Een klein smetje op de spelen is er wel als bij Taekwondo de iranier Mohammad Soleimani niet aantreed tegen een israelier. “Soeleimani heeft zich geblesseerd” is de officiele reden van het iraanse team. En aangezien dit vaker in de sportwereld gebeurd -het niet aantreden van een iraans burger tegen een israeliet omdat Iran de staat Israel niet erkent- volgt een controle van het IOC, die de blessure bevestigd.

Overmorgen  begint de tweede editie van de Olympische Jeugdzomerspelen. Die vinden plaats in Nanjing , China.

Naast de zomereditie bestaat er ook een winterspelen voor de jeugd, de tweede editie van de Jeugd-winterspelen vindt plaats in Lillehammer in 2016 …¬†

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *