Over de dag 24 augustus

win9524 augustus 1995 verschijnt het besturingssysteem ‘Windows 95‘ op de markt.
De impact is enorm. Windows 95 bracht vele verfijningen en uitwerkingen aan Microsoft’s besturingssysteem, zoals aanzienlijk verbeterde multitasking en lange bestandsnamen. Wellicht de grootste verbetering was de integratie van MS-DOS, waardoor Windows 95 een onafhankelijk besturingssysteem geworden was.
Uiteindelijk legt het besturingssyteem het af tegen de USB Stick, die zeer moeilijk te ondersteunen viel. Windows 95 zorgt uiteindelijk wel 0voor een nieuwe standaard binnen het bedrijfsleven en zorgt voor een enorme groeistuip van Microsoft.
De opvolger van dit OS (Windows 98) ondersteunde een ge√Įntegreerde AGP-ondersteuning, functionele USB-drivers, ondersteuning voor meerdere beeldschermen en de integratie van Internet Explorer.
Toch is het nieuwere OS visueel en in gebruik vrijwel niet verschillend van zijn voorganger.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *