Over de dag 25 augustus

linusOp 25 augustus 1991 kondigt Linus Torvalds de ontwikkeling van het besturingssysteem Linux aan.
Het is wel zo eerlijk van me om na het blogje van gisteren ook Linux even te vernoemen in deze serie.
Ik draai privé op een Linux distributie (Ubuntu) en vandaag de dag is Linux inmiddels door veel bedrijven verkozen boven andere besturingssystemen en dit vooral in de servermarkt. Ook voor embedded toepassingen zoals in mobiele telefoons is Linux populair en verder draaien 92% van de 500 snelste computers ter wereld Linux. De grootste Linux-gebruiker is Google, met meer dan 100.000 servers.
Het succes van het GNU OS zorgt er voor dat Linus Torvalds is opgenomen in de Internet Hall of Fame in 2012.
Eveneens in 2012 werd Torvalds uitgeroepen tot één van de twee winnaars van de Millennium Technology Prize. (De andere winnaar was Shinya Yamanaka). De prijs wordt vaak beschreven als de Nobelprijs binnen de Technologie.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *