Over de dag 28 augustus

sbs6Op 28 Augustus 1995 verschijnt in Nederland de allereerste uitzending van SBS6 op de TV.
SBS 6, oorspronkelijk de afkorting van Scandinavian Broadcasting System 6 is een Nederlandse commerciƫle televisiezender.
In de begindagen profileerde SBS 6 zich voornamelijk op een mannelijk en jong publiek, met veel series, films, reality-tv en seks. Bekende programma’s waren Over de roooie (met Wendy van Dijk en Matthias Scholten), Actienieuws, De Nachtrijder (met Irene van de Laar), Jerry Springer, De heetste plekjes van Nederland, Over Seks gesproken (met Goedele Liekens) en Breekijzer (met Pieter Storms). Ook de dagelijkse Nederlandse soapserie Goudkust werd tussen 1996 en 1999 op SBS 6 uitgezonden. Daarnaast stond de zender in het begin bekend als een volkszender.
Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een brede familiezender. Ondanks dit probeert de zender nog wel wat volkse karakteristieken te behouden, wat de zender ook de bijnaam “Campingzender” heeft opgeleverd.
Niettemin maakt men volop deel uit van het nederlandse TV-entertainment met als rots in de branding het programma “Hart van Nederland“.
Bij deze van harte met de verjaardag !

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *