Over de dag 4 september

googleincOp 4 september 1998 wordt “Google Inc.” opgericht. De geboorte van Google -de zoekmachine- is 2 jaar eerder in 1996, en de zoekmachine is in de web-o-sphere sinds 15 september 1997.
Google Inc. is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Bij het bedrijf werken 19.835 mensen voltijds (cijfers van 31 december 2009). Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Sinds 19 augustus 2004 is het bedrijf beursgenoteerd.
In zijn korte bestaan is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor is het merk Google anno 2007 het sterkste ter wereld.
Het verbaasd me niets want de naam is in diverse talen een werkwoord gevonden.
Google Inc is de overkoepelende organisatie voor alle producten die Google voert. Of dat nu GMail is, Youtube, of Google Maps.

Deel het met je vrienden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *